10 Ocak 2012 Salı

TÜGİAD Entrepreneurship and Business Planning dersi kapanış etkinliği



Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP tarafından, 10 Ocakta Jüri ve değerlendirici olarak TÜGİAD Entrepreneurship and Business Planning dersinin kapanış etkinliğine davet edildim.


Girişimciliğin üniversitede özel sektor tarafından yagınlaşmasını sağlayan anlayışından dolayı Tügiad’a ve Murat Talu’ye teşekkür ederim.

5 Ocak 2012 Perşembe

Paradan Fazlasi Semineri

JCI Istanbul Baskan Yardimcisi Ozan Sönmez

Arı Çekirdek ile JCI ortaklığı ile düzenlenen "Paradan Fazlasi Semineri"'nde sunumumu yaparken...


İTÜ ARI Teknokent ve JCI-Junior Chamber International (http://www.jcistanbul.org/) işbirliği ile organize edilen "Girişimcilikte Paradan Fazlası"semineri gerçekleştirildi.

Seminer, Pozitif Tv sponsorluğunda live.pozitiftv.com'dan canlı olarak yayınlandı. İzleyemenler aşağıdaki linklerden konuşmaları izleyebilirler.


Ozan Sönmez'in konuşması için lütfen buraya tıklayınız...

Nazire Pekerin konuşması için lütfen buraya tıklayınız...

Soru-Cevap kısmı için lütfen buraya tıklayınız... 

1 Ocak 2012 Pazar

AB 2020 Stratejisi ve Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı


AB Parlamenteri ve AB Parlamentosu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raportörü Richard Howitt, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Danışma Kurulu Başkanı olarak iş dünyasının sorumlu yöneticileri ile yuvarlak masa toplantısında buluştu. 24 Mayıs 2010 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısı özel sektörde KSS uygulamalarının geleceği ve AB 2020 stratejisi çerçevesinde gerçekleştirildi.



Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından gerçekleştirilen AB 2020 stratejisi ve Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk temalı yuvarlak masa toplantısının ana çerçevesini  Haziran 2010’da açıklanacak AB 2020 stratejisine Türk Özel Sektörünün nasıl dahil olabileceği ve gelecekteki konumu oluşturdu.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramını içselleştirmiş şirket temsilcileri ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin 2015 yılına kadar Türkiye’de sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi ve kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaşması amacı ile geliştirilen stratejiler paylaşılarak Türkiye’de özel sektörün KSS Çözümlerine dair öneriler sunuldu.
Türkiye’de özel sektörün iklim değişikliği, sosyal değişim, teknolojik yenilikler, istihdam eksikliği, yoksulluk ve kaynak kıtlığı sebebi ile küresel rekabet edebilirliği arttırmak ve risk yönetimini sağlayabilmek amacı ile AB 2020 stratejisi çerçevesinde uzun dönemli stratejilerinin hangi çerçevede oluşturulması konusunda Richard Howitt ile bilgi alışverişinde bulunuldu.


Özel sektörden oturuma katılan bir çok temsilci KSS ve sürdürülebilirlik konularının ajandalarına dahil olduğunu ve bu konuda Türkiye'de artan bir farkındalık oluştuğunun altını çizdiler. Özel sektörde KSS uygulamaları ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları paylaşarak; sivil toplum örgütleriyle işbirliği halinde çalışmalarının önemli bir çözüm olacağına değindiler. Sivil toplum örgütleri ve özel sektör arasındaki şeffaflığın önemi vurgulanarak Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin işletmelerin AB 2020 strateji yaklaşımı ve Türkiye’ye özel uzun dönemli politikaları ile şirketlerin en önemli ortaklarından biri olduğu vurgulandı.
2005 yılında kurulan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yönetimi, Örnek Uygulamalar, Raporlama gibi dersleri içeren sertifika programları, Bilimsel İncelemeler, KSS Analizleri ve Şirket KSS Stratejisi Oluşturma çalışmaları ile özel sektör işbirliğini geliştirerek toplumsal gelişime destek olmaya devam ediyor.
Katılımcılar
Richard Howitt, AB Parlamenteri, AB Parlamentosu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raportörü, AB Parlamentosu
Serdar Dinler, Genel Başkan, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Göksel Topçu, Operasyon Müdürü, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Onur Gürsoy, Operasyon Asistanı, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Ayşegül Dağistani, Operasyon Asistanı, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Ceyhun Göcenoğlu, Özel Sektör İlişkileri Müdürü, British Council
Ali Ercan Özgür, Genel Direktör, Amerikan Şirketler Derneği
Aslı Aydın, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü, Fortis Bank A.Ş.
Özlem Çalışkan, Proje Müdürü, UNDP Türkiye
Ozan Sönmez, MBA, E-MBA Koordinatör Yardımcısı, Bilgi Üniversitesi
Şeniz Ciritçi, Üye, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği
Burçak Semerci, Kurumsal Vatandaşlık ve Kurumsal İlişkiler Yöneticisi, IBM
Hande Sarantopoulos, Kurumsal İletişim Müdürü, Cocacola İçecek A.Ş.
Belma Kılıç, STK İlişkileri Uzmanı, TTNET
Zeynep Bilgehan, Kurumsal İletişim Yönetmeni, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.
Efsun Gedik, İletişim Koordinatörü, Hey GroupAB Parlamenteri ve AB Parlamentosu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raportörü Richard Howitt, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Danışma Kurulu Başkanı olarak iş dünyasının sorumlu yöneticileri ile yuvarlak masa toplantısında buluştu.

YGA Liderlik Okulu