30 Mart 2012 Cuma

MIT Global Startup Workshop


The annual MIT Global Startup Workshop (GSW) brings together entrepreneurial leaders, financiers, students, professors, government agents and private parties to build a global support network for entrepreneurship. We bridge boundaries across different sectors to stimulate discussion, generate ideas and share best entrepreneurial practices. Since 1998 our non-profit, student run organization has held 14 international workshops, spanning 6 continents and attracted participants from 70 nations.




29 Mart 2012 Perşembe

Global Management Challenge Turkey Galasındayız



Dünyanın en gelişmiş strateji ve simülasyon yarışması Global Management Challenge (GMC) 2011, 24 Mart Cumartesi günü sponsor Mercedes Benz genel müdürlük binasında gerçekleşen heyecanlı final ile sona erdi. Sonuçların açıklandığı 28 Mart Çarşamba akşamı Ceylan Intercontinental Hotel’de düzenlenen gala yemeğinde, 5. yılı kutlamanın heyecanı da gözlerden okunuyordu.
Şampiyon takım Her Eve-Digiturk’ün ülkemizi temsil edeceği uluslararası final bu yıl, 17-20 Nisan tarihleri arasında, 39 ülkenin katılımıyla Kiev’de gerçekleşecek.
Mercedes Benz, Ernst & Young, Turkcell, Türkiye Finans Katılım Bankası, Abdi İbrahim, CocaCola İçecek, Ford Otosan, Pfizer, Avea, FarPlas gibi şirket çalışanları ve üniversite öğrencilerinden oluşan 256 takım arasından birinciliğe yükselen Her Eve-Digitürk’ün ödülünü, Mercedes Benz İnsan Kaynakları Direktörü Salih Ertör verdi. İş hayatına dair tecrübelerinden bahsettiği konuşmasında Ertör, GMC sponsorluğu konusunda duydukları mutluluğu da dile getirdi.
Yarışmada;
2.’liği Avrakadabra-TFKB
3.’lüğü Strateji-Turkcell
4.’lüğü Boğaziçi Uni-Ernst & Young Uni
5.’liği QuattrobrAIn-Abdi İbrahim
6.’lığı Songoku-Ernst & Young Uni
7.’liği ER-ENLER
ve
8.’liği Laissez faire aldı.
Sponsor firmalardan Ernst & Young İnsan Kaynakları Müdürü Ceyda Çakır, Mercedes Benz İnsan Kaynakları İşe Alım Grup Şefi Serdar Karabacak, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Ulutürk, Abdi İbrahim İnsan Kaynakları Müdürü Cihan Alp ve Pfizer İnsan Kaynakları Satış Eğitim Müdürü Uğur Akbulut da finalistlere plaketlerini verdi.
Yarışmacıların da GMC sürecine dair tecrübe ve anılarını paylaştıkları konuşmalar yaptıkları gala, uluslararası final için Digitürk ekibine başarı dilekleriyle sona erdi.

www.gmcturkiye.com

Gilt Akademi '12 Tamamlandı


Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Kadir Has Üniversitesi Girişimci İnovatif Lider Takımı, GİLT AKADEMİ '12 girişimcilik kampında farklı üniversitelerden 300'ü aşkın üniverisite öğrencisi ile girişimciyi 8-11 Mart tarihlerinde biraraya getirdi. 
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden kurucuların veya üst düzey yöneticilerin konuşmacı olarak katıldıkları bu kampta, yenilikçi iş fikri, iş planı, asansör konuşması, melek yatırım ve risk sermayesi, SEO, sosyal medyanın önemi, fark yaratan pazarlama teknikleri, strateji, hukuk temalı konferanslar gerçekleşti. 


GİLT AKADEMİ '12 konuşmacıların isimleri ise şöyle:


• Stefano D'anna (Tanrılar Okulu kitabının yazarı)
• İhsan Elgin (Girişim Fabrikası Direktörü)
• Metin Şatır (KOSGEB Başkan Yardımcısı)
• Erkan Erkut (Özyeğin Üniversitesi Röktörü)
• Selçuk Kiper (Synopsis Kurucu Başkan & MITef Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi )
• Burçin Ergünt (PING Ajans Başkanı & MITef Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi )
• Didem Altop (Endeavor Genel Sekreter)
• Hüseyin Demirhisar ( Angel Wings Ventures CIO)
• Fuat Sami (LabX Kurucu Ortağı)
• Gizem Yücel (MissPera Marketing Müdürü)
• Melek Pulatkonak (Microsoft-Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı)
• İsmail Esin (Esin Hukuk Bürosu Ortağı)



14 Mart 2012 Çarşamba

6 Mart 2012 Salı

İnovasyon Laboratuvarda Olmaz

Boğaziçi Üniversitesi'nda Bora Özkent'in konuşmacı olarak katıldığı
"İnovasyon Laboratuvarda Olmaz" HayalEt Seminerindeydim.